Ne rezervam dreptul de a anunta disponibilitatea unui loc liber daca se intampla in timpul anului . Asadar, anuntati intentia de ocupare a locului prichindelului dvs pe email. mirokidsworld@gmail.com   Avem disponibile 2 locuri la grupa baby 1 pana in 2 ani si 4 locuri la grupa 2-3 ani   Realizam meniuri personalizate pentru copiii alergici

Meniul MiRo

Cresa Miro Kids

MiRo Kids

WORLD
Bine ati venit la miro kid's world!

MiRo Kid's WORLD

Suntem o echipă de specialiști entuziaști și pasionați de misiunea de a educa copilul ,de a-l forma si pregati si adapta "de a depasi obstacolele", de a putea sa gaseasca solutii pentru orice problema.

Ne adresam copiilor cu alergii alegand meniuri personalizate.

Meniu MiRo Kid's WORLD

1.La noi părinții au acces permanent la informație – meniul din grădiniță zilnic/ săptămânal, afișat pe site-ul grădiniței sau în format tipărit la avizier, pentru a cunoaște în acest fel opțiunile alimentare pe care le are copilul.

2.Meniul este avizat de către medicul nutritionist. 

3.Avem posibilitatea sa particularizam, în funcție de necesitățile speciale ale celui mic (dacă micuțul are alergii, intoleranțe, afecțiuni metabolice, deficiențe sau carențe, tratamente speciale etc.).

4.Meniul Mirokids este echilibrat, sănătos si respecta principiile piramidei alimentare pentru copii, repartizate de-a lungul zilei sub forma celor trei mese principale și doua gustări (nu există noțiunea corectă de desert, ci de gustare la distanță de o oră-două de masa principală respectivă).

În acest fel, alimentele se vor distribui în porții mici, la intervale de timp regulate, după un orar bine stabilit, care va asigura copilului o digestie eficientă și obiceiuri de alimentație sănătoase. 

5.Meniurile sunt realizate in bucatarie proprie de catre un bucatar cu multa experienta.

6.Meniul respecta recomandările orientative privind numărul de porții zilnice pentru fiecare categorie de grupe. Adică: cereale, făinoase (6-9 porții); legume (3-4 porții); fructe (2-3 porții); produse lactate (2-4 porții); carne și leguminoase (aproximativ 2-3 porții) în fiecare zi.

7.Grăsimile și dulciurile sunt consumate doar ocazional, în porții cât mai mici (e de preferat ca gustările dintre să fie alese din categoria fructe proaspete sau uscate și oleaginoase; nu dulciuri, chiar dacă sunt făcute în casă).

Meniul este adaptat copiilor cu alergii. 
Portiile Mirokids au in vedere:

Pâine, cereale, orez și paste: o porție poate fi o felie mică de pâine (20-30 g), 1/2 cană de cereale, orez fiert sau paste fierte;

  • Lapte, iaurt și brânzeturi: o porție poate fi o cană de lapte (200-250 ml), un iaurt (120-150 g) sau 2-3 felii mici de brânză (50-75 g);
  • Carne, pește, ouă, leguminoase, oleaginoase: o porție poate fi o bucată de carne cât podul palmei (100 g), un ou, 1/4 cană de leguminoase gătite (linte, năut, fasole boabe), o lingură de unt de arahide, un căuș de pumn de oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic);
  • Fructe: o portie poate fi un măr mediu, o banană mică, o portocală sau o piersică, o cană mică (150 ml) de suc proaspăt de fructe, 1/3-1/2 cană de fructe uscate;
  • Legume: o porție poate fi o cană de supă cremă de legume, 1/2 cană de piure de legume, 1/2 cană de legume sote.

Acestea sunt porțiile pentru a se asigura un aport parțial sau total din acest necesar zilnic, în funcție de timpul petrecut efectiv la grădi și de numărul meselor luate acolo de copil (program scurt – un mic dejun, o gustare de dimineață și o masă de prânz, sau program prelungit, care mai include și o gustare dupa-amiaza.

Cum îi convingem pe copii că aceste obiceiuri sunt sănătoase? • Implicându-i în activități de gătit. Acestea fac parte din curriculumul Heidi și pot consta în prepararea unor feluri de mâncare precum salata de fructe, iaurtul cu fructe, salata de legume, fursecuri, murături ș.a.

• Implicându-i pe copii în cultivarea legumelor. Fiecare grupă are propriile straturi în grădina de legume. Avem “culturi” de ceapa ridichi, spanac, salată, morcovi și multe altele.

Cu povești despre alimente, despre vitamine și mușchi. Pentru zilele de nastere ,tortul poate fi realizat in bucataria noastra ,asigurandu-ne calitatea produsului, fiind cat mai natural realizat ,din produse naturale -fructe si cat mai putin sau fara a fi folosit zahar pentru indulcire.

Kindori

CUM VA PUTETI INSCRIE COPILUL LA MiRo Kid's WORLD

Daca sunteti interesat de oferta noastra educationala, nu ezitati sa accesati butonul din dreapta, urmati pasii.
Si puteti sa programati o vizita!